צור קשר והצטרף לרשימת התפוצה

בעת שליחת הטופס הנך מסכים לקבל עדכונים ומבצעים

טלפון להזמנות: 054-4397451 מג'יד                             054-4368070 כאמלה

עלי גפן ממולאים אורז ובשר

בכל מטבח ערבי ניתן למצוא עלי גפן הממולאים במגוון מילואים אורז –

אורז ובשר – פריקה –פריקה ובשר אנחנו נתמקד במתכון במילוי בשר ואורז  

אופן הכנה:

  1. משרים את עלי הגפן במים חמים למשך שתי דקות אחר כך מסננים אותם במסננת היטב ומעבירים לקערה.

הכנת תערובת המילוי :

  1. שוטפים את האורז ומסננים, מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, שמן הזית, הבהרט והמלח ומערבבים היטב .

  2. מניחים את עלה הגפן על משטח ישר, שמים מעט מהמילית במרכז, מקפלים את הקצוות המשוננים על המלית ומגללים עד שמקבלים גליל קטן ואטום וכך הלאה.

  3. מניחים את העגבניות הפרוסות בתחתית הסיר ומניחים עלי הגפן הממולאים מעל.

  4. יוצקים את מיץ הלימון יחד עם כמות המים, מכסים את הסיר. רצוי לשים צלחת או כלי מעל לעלי הגפן כדי לשמור על הסידור בזמן הבישול.

  5. מבשלים על אש נמוכה למשך 90 דקות ומוסיפים מים אם צריך מגישים חם.

חומרים:

200 עד 250 גרם עלי גפן

1.5 כוס אורז 

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 עגבניות פרוסות

250 גרם בשר טחון

0.25 כוס שמן זית

2\1 כפית מלח

2\1 כפית בהרט

מיץ לימון טבעי – מלימון בינוני

3 כוסות מים 

 

 

כמות מנות: 10-12 מנות.

בתיאבון!

קייטרינג כאמלה